Dong opkøber hollandske vindmølleparker

Energiselskabet DONG har haft et travlt år, hvor de med projekter rundt i hele Europa har taget de første skridt mod deres 2020 mål, som sigter mod 6,5 gigawatt offshore-vind inden udgangen af år 2020.

Nu har DONG taget endnu et stort skridt i kampen om et nå 2020 målet med opkøbet af 3 hollandske vindmølleparker. Der er tale om felterne Den Helder 1, Breeveertien II og West-Rij, som alle ligger placeret i Nordsøen ud for den hollandske kyst.

DONG ejede i forvejen 50% af de nævnte felter, men har for blot 17 millioner kroner opkøbt den anden halvdelen af projektet. Det forventes at prisen på felterne kan nå 90 millioner kroner alt efter hvilke milepæle de tre felter når at opfylde.

De tre felter er stadigvæk såkaldte udviklingsfelter, som endnu ikke har opnået godkendelse til at blive opført endnu. Det forventes dog, at dette vil blive opnået og at felterne vil kunne stå klar inden år 2020, hvor det vil kunne producere i alt 1050 megawatt.

Felterne vil indgå i den såkaldte 2020-plan, hvor de primære felter DONG operer pt er i Storbritannien, Tyskland og Danmark, hvor koncernen også har en række felter liggende klar til at modtage de sidste godkendelser fra regeringerne inden de kan bygges.

I sidste uge tog DONG endnu et stort skridt med opkøbet af Race Bank projektet i England, som energigiganten opkøbte for ca en halv milliard kroner.

Med de nye projekter sammen med de eksisterende parker DONG råder over, når energikoncernen op på 3,5 gigawatt, hvilket dermed runder halvdelen for målet for 2020.