Novo Nordisk

Novo Nordisk er klart det mest førende firma i Danmark hvis man kigger på markedsandele med en omsætning på mere end dobbelt så stor som Mærsk Koncernen.

Firmaet daterer tilbage til 1923, hvor firmaet først blev grundlagt, hvor det dog blev splittet i to efter uoverensstemmelser, som dog blev løst og firmaerne blev atter forenet i 1989.

Novo Nordisk er en dansk medicinalvirksomhed, som har speciliceret sig inden for forskning og produktion af en række medicin-produkter, hvor diabates-medicin er klart den mest vigtige for virksomheden, hvor denne medicin står for 72% af salget, hvoraf 40% af disse er inden for Europa og 25% i Nordamerika.

Novo Nordisk har en stor international anerkendelse med salg af produkter hele verden over og med forskning i verdensklasse. Det meste af forskningen for Novo Nordisk foregår primært i Danmark, hvor man har valgt, at beholde forskningen på danske hænder og i stedet flytte mindre dele af produktionen til andre lande, især i Asien og USA, hvor der er en stor efterspørgsel på produkter fra Novo Nordisk.

Med den store anerkendelse inden for forskning og medicinal-løsninger, er Novo Nordisk et af de fremtræden eksempler på, hvordan danske virksomheder kan øge vækst ved, at levere et produkt i topkvalitet, som lokker udenlandske investorer til. Med et forskningsniveau der ikke findes mange andre steder i verden er laberatorierne Novo Nordisk ejer i Danmark blandt de mest anerkendte og benyttede når udenlandske firmaer offshorer deres forskningsløsninger.