Vestas modtaget storodre fra Jordan

vestasDen danske vindmølle gigant Vestas har modtaget en ordre på 38 møller til det mellemøstlige land Jordan, hvor de danske møller bliver til den første vindmøllepark Jordan bygger.

De i alt vindmøller vil hver have en energi på 3 megawatt og skal i alt levere 117 megawatt til det mellemøstlige land.

Rygterne om ordren til Jordan har været rygtet siden maj, men er først nu endeligt kommet på plads. Møllerne forventes at have en værdi på i alt 850 millioner kroner for Vestas, som leverer en 10-årig rammeaftale sammen med odren.Køberen er ’Jordan Wind Project Company’, som har bestilt møllerne til projektet ’Al Tafila’, som den første vindmøllepark kommer til at hedde.

Vestas vil levere møllerne i andet kvartal af år 2014 og forventes at kunne levere strøm til det mellemøstlige land i løbet af det første halvår af 2015. Den omfattende vindmøllepark vil på det tidspunkt levere strøm nok til, at kunne dække 3% af strømforbruget i Jordan, hvilket svarer til omtrent 160.000 mennesker i landet, som har et indbygger tal på 5,5 millioner ifølge den seneste folkeoptælling.

Med ordren er vindmøllegiganten nu kommet op på odrer for i alt 4818 MW fra år 2013, hvilket er en massiv fremgang fra år 2012, hvor Vestas i alt modtog odrer for 3838.

Det forventes at fremgangen for Vestas vil fortsætte med flere rygter om odrer på vej, hvor det forventes at den danske vindmøllegigant vil opnå ordrer for mere end 5300 megawatt inden årets udgang.